6 nov. gr. 1-2 op excusie naar de boerderij van de Familie van Breugel

Woensdag 6 november gaan we op bezoek bij de boer, we maken kennis met het leven op de boerderij en leren over gezonde voeding. We vertrekken meteen om 8.30 uur en zijn rond 10.45 weer terug op school.


De week van 4 t/m 8 nov is de week van het nationaal schoolontbijt. Ontbijten is nodig en gezond maar waar komt ons eten vandaan? Boerin Maaike gaat ons daar van alles over laten zien en vertellen. We mogen het eten ook proeven; Boerenorganisatie ZLTO biedt alle kinderen van groep 1-2 een ontbijtje aan, we gaan deze dag dus niet thuis ontbijten, dat doen we op de boerderij! Tip: Trek deze dag kleding en schoenen of laarzen aan die vies mogen worden.


Achtergrondinformatie: Ontmoet & Groet melkveebedrijf van Breugel aan de Pandijk 14 in Sterksel wordt gerund door Mart en zijn zoon Marten.

De koeien lopen tussen april en november overdag dagelijks in het weiland.

Sinds 2007 zijn ze bezoekboerderij en worden gasten en schoolklassen op afspraak ontvangen door praatboerin Maaike; kinderen krijgen dan in 1 – 1,5 uur een goede indruk van het dagelijks leven op de boerderij, de verzorging van de dieren, de melkproductie en de context van het agrarische bedrijf in de samenleving.  Spelenderwijs doen zij hun kennis op. www.ontmoetgroet.nl 


Om  een indruk te krijgen: https://www.facebook.com/ontmoetengroetboerderij.vanbreugel/posts/1160337334172199


 

Terug naar overzicht