Infobrief groep 1/2 week 16

Beste ouders,

Alweer de laatste infobrief van dit kalenderjaar. Na deze week gaan we genieten van onze kerstvakantie. En hopelijk zien we elkaar daarna weer in alle gezondheid terug.
Er gaan al diverse nieuwsberichten rond over sluiting van de scholen. Houd de app en mail in de gaten. 

Vandaag zijn we gestart met een tussenweek qua letters. Kinderen hebben vanalles meegenomen: engel, eend, emmer, schep, rendier en pen.
Na de vakantie gaan we starten met het thema bouwen. Op maandag mogen de kinderen iets met de letter "b" meenemen.
Voor dit thema zouden we het leuk vinden als er mensen wat komen vertellen over hun beroep als bouwvakker, timmerman, metselaar, enz. We willen dit coronaproof doen, door de kinderen in het klaslokaal te laten zitten en de verteller buiten ons lokaal op de speelplaats hun verhaal te laten doen. Zo kunnen we voldoende afstand bewaren en toch mensen laten komen vertellen. Mocht je iemand zijn of kennen die iets wil komen vertellen, dan kan er een mailtje gestuurd worden naar juf Riëtte of juf Nicole. We zullen dan samen een datum prikken. 
Het kan ook zijn dat je daadwerkelijk een muurtje komt metselen of iets in elkaar timmeren. Dan kunnen we echt in zijn werk zien hoe dat gaat. 

Verder hebben we afgelopen weken veel aan kerstversiering geknutseld en hebben we kerstkaarten gemaakt voor de mensen uit Sterksel. Deze kerstkaarten zijn opgehaald door iemand die er een paar gaat uitzoeken om te laten drukken en vervolgens te verspreiden in Sterksel. Dit in het kader van de kerstgedachte.

Groetjes juf Riëtte en juf Nicole. 

Terug naar overzicht