Biebbezoek groep 1-2

Vandaag hebben we een bezoek gebracht aan de bibliotheek. Er werd voorgelezen uit het boek: Ik voel een voet. Ook konden we kennismaken met de bibliotheek; welke boeken zijn er en hoe kun je die lenen. Iedereen kreeg een kleurplaat mee en een begeleidende brief voor de ouders. Het was een gezellig uurtje, de kinderen waren betrokken en ze hebben genoten. Ouders die gereden hebben: heel hartelijk bedankt!

Van 23 januari t/m 2 februari worden de landelijke voorleesdagen gehouden. Kinderen zijn nooit te jong of te oud om voorgelezen te worden. Voorlezen is belangrijk, het prikkelt de fantasie en vergroot de kennis van de taal, bovendien is het gezellig.
Er zijn veel manieren van voorlezen bv. gezellig op de bank of voor het naar bed gaan, je kunt voorlezen met stemmetjes en gebaren, of zelfs voorlezen in de auto.
In de bieb zijn boeken genoeg om een keuze uit te maken, soms kies je voor een gemakkelijk of juist voor een wat moeilijker boek. In de bibliotheek weten ze welk boek past bij de leeftijd van de kinderen. Zelf weet je als ouder waar zijn of haar interesse ligt, maar advies vragen kan altijd. Een biebpasje is gratis voor kinderen tot 18 jaar.
Kijk voor meer informatie en voorleestips op nationale voorleesdagen.nl
Veel voorleesplezier!

Terug naar overzicht