Infobrief week 28 Groep 1/2

Hallo allemaal,

Hier weer een infobrief vanuit groep 1/2.
Het zijn was onrustige weken geweest, maar we merken deze week dat we weer helemaal op de rit zijn.

Schoolfruit
Elke woensdag, donderdag en vrijdag krijgen de kinderen schoolfruit. Soms is er nog wat over en delen we dit op maandag extra uit. We hebben dit voortaan in de kalender op de skozapp staan, zodat u weet wanneer er schoolfruit is.

Gym
Sinds vorige week mogen we weer gebruik maken van de gymzaal. Vorige week moesten we allemaal nog even wennen en kwamen we erachter dat er van enkele kinderen de gymschoenen te klein geworden waren. Deze kinderen hebben ze mee naar huis gekregen.
Het is handig als u de gymschoenen van uw kind in een klein gymtasje doet en deze gewoon op school laat liggen in hun eigen locker. Mochten wij merken dat de gymschoenen te klein zijn, komen ze mee naar huis.
Zouden jullie dus ervoor willen zorgen dat op woensdag en donderdag iedereen zijn gymschoenen (en eventueel sokken als ze sandaaltjes aan hebben) mee willen geven?

Nieuwe klank.
Volgende week gaan we de "b" een keer herhalen. De kinderen krijgen morgen alles mee naar huis wat ze van de "z" mee hadden genomen. Vanaf maandag kunnen ze dan spullen van de "b" meenemen.

Nieuwe kinderen in de klas.
We hebben de laatste tijd veel nieuwe kinderen in de klas gekregen. Het is nu een lekker volle klas van 31 kinderen. We vinden het fijn dat Arran, Boet, Anthony en Lizzy bij ons in de klas zitten.

Thema de tuin.
De afgelopen weken hebben we al veel aan het thema de tuin gedaan. We hebben allemaal al een potje gemaakt en daarin gezaaid. Deze potjes gaan morgen allemaal mee naar huis, zodat ze thuis verder kunnen groeien. In de klas zijn we naar een bruine boon aan het kijken die zich helemaal aan het ontkiemen is. Een ook hebben we een witte bloem naar een roze bloem getoverd.
In de bouwhoek zijn de kinderen mooie terrassen aan het leggen. En er worden ook volop bloemen geknutseld. Ook de wandeling was heel erg leuk. De meeste foto's staan inmiddels op de app. (Ik stuur nog een link met een wetransferbestand. Deze foto's waren te groot voor de app.)
Dit thema loopt nog door tot aan de meivakantie. Tussendoor zullen we ook nog aan Moederdag werken en natuurlijk aan het afscheid van juf Riëtte. 

Nieuwe juf.
Vanaf deze week werkt juf Nicole ook op de donderdagochtend. Juf Riëtte gaat vanaf deze week al 20% minder werken, zodat ze alvast kan wennen aan het "niks moet, niksen mag" principe. En na de meivakantie komt Juf Marjan op  woensdag, donderdag en vrijdag werken. Juf Nicole heeft binnenkort een kennismakingsgesprek met Juf Marjan en dan wordt er ook een datum afgesproken waarom Juf Marjan een keertje een hele dag komt meelopen.

Alvast een fijn paasweekend!!

Groetjes de juffen. 
 

 

Terug naar overzicht