Heeze-Leende 75 jaar bevrijdingsfeest

  • Heeze-Leende 75 jaar bevrijdingsfeest

Beste ouders/verzorgers,

Zoals u vast en zeker al in de media gezien of gehoord heeft vieren we deze week het 75-jarige bevrijdingsfeest van onze gemeente. Er zijn allerlei activiteiten georganiseerd om iedereen bij dit belangrijke feest te betrekken. Ook op school zullen we (vooral in groep 7-8) aandacht voor dit onderwerp hebben.

Vandaag of morgen krijgen alle kinderen via school ook wat dingetjes mee naar huis die hiermee te maken hebben. U ontvangt een "boekje"met daarin een fietsroute langs 33 bezienswaardigheden in onze gemeente die nog wat kunnen laten zien over de oorlog of bevrijding (op Route.nl is deze fietsroute “Bevrijding 75” ook te vinden). Elke bezienswaardigheid is voorzien van een QR-code waardoor je het verhaal achter de locatie ook kunt lezen. De info staat ook beschreven in het boekje.

Verder ontvangen alle kinderen een "strippenkaart" die te gebruiken is op zondag 22 september. Op die dag is er een bevrijdinsfeest in de tuin van het gemeentehuis. Kinderen kunnen diverse activiteiten doen ahv die strippenkaart. Informatie over bovenstaande kunt u ook terugvinden op de website van de gemeente onder de naam: "Bevrijdingsfestival" .

Ook in Valkenswaard zijn veel activiteiten die toegankelijk zijn voor iedereen. U kunt hier informatie over vinden op internet onder de naam: "Valkenswaard viert...". Een van die activiteiten is de "liberation-tast-force" stoet, die dinsdagochtend vanuit Valkenswaard, door Leende, richting Heeze rijdt. 

We wensen iedereen een indrukwekkende, maar ook feestelijke week toe! Laten we vrijheid doorgeven!

Het organiserend comité.

 

 

Terug naar het overzicht

Afscheid juffrouw Riëtte

Afscheid juffrouw Riëtte

Afscheid juffrouw Riëtte

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven nieuwe leerlingen

Inschrijven nieuwe leerlingen vóór 1 april.

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn

Fijn om weer op school te zijn.